Burchtstappers Herzele vzw

Home Historiek Bestuur contact wandelingen Busreizen mededelingen Foto's 2020 Clubwinkel sponsors
Onze facebookpagina

  1/04/2020 17:25:12 - Privacy

                     Zondag 29 maart

Antwerpen wandelt - Sint-Annatochten

STARTLOCATIE : Sint-Annacollege

Oscar de Gruyterlaan 4

Antwerpen LO

starten van 07:00 tot 15:00 uur

aankomst voor 18:00 uur

Afstanden : 4-6 km kindvriendelijk

7–10–15–21–26–32–36–42 km

Er zijn diverse goede redenen om aan deze wandeldag deel te nemen. Speciale aandacht gaat dit jaar naar de jonge gezinnen die kindvriendelijke wandelingen aangeboden krijgen. De 6 km gaat langs niet minder dan 6 speeltuinen en hebben onderweg rust in de ‘manege’. De 4 km is een     kindvriendelijke zoektocht die tevens ook langs enkele speeltuinen loopt. Op linkeroever is het ook verrassend rustig wandelen. Nooit heeft men de indruk dat men door een drukbevolkte stadswijk gaat, dankzij landschapsarchitect Le Corbusier. Die zorgde voor brede lanen en voor wandelpaden met groene plekken. Men kan er rustig wandelen zonder gestoord te worden door een overvloed aan auto’s.
Naast de kindvriendelijke wandelingen zijn er nog de omlopen van 7 – 10 – 15 – 21 – 26 – 32 en 42 km.
De 7 km en 10 km komen al snel aan de festivalweide en wandelen langs groene paden naar de
‘konijnenpijp’ waar ze na de baan overgestoken te hebben het ‘Sint Annabos’ induiken. Hier maakt de 10 km een grotere lus. Na de rust in de ‘manege’ gaan ze via ‘Sint Anneke’ en de molen naar de
jachthaven om via de wandelpromenade met zicht op ‘de stad’ terug naar de startzaal te gaan.
De 15 km gaat eerst richting ‘Galgenweel’. Via het nieuwe speelpark en de wijk ‘Regatta’ gaan ze via een prachtige lus door het natuurgebied ‘de Middenvijver’ en over de festivalweide naar de  rust bij Korfbalclub ‘Sikopi’. Daarna sluiten ze aan bij de kortere afstanden.
Doordat er in buurgemeente Zwijndrecht al veel werken voor de Oosterweelverbinding bezig zijn, gaan de afstanden vanaf 21 km via de voetgangerstunnel naar rechteroever. Zij doorkruisen eerst de
‘Sint Andrieswijk’ met monumentale kerk, om via de heraangelegde Scheldekaaien naar de Kennedytunnel te gaan. Hier gaan de 21 en 25 via de fietstunnel terug naar linkeroever om ‘Burchtse Weel’ te bezoeken. Na rust in de Hondenschool ronden ze verder de plas om aan ‘Galgenweel’ aan te sluiten bij de 15 km. De 26 km maakt hierbij enkele langere lussen door Middenvijver en Sint Annabos.
De 32 tot en met 42 km gaan na de splitsing aan de Kennedytunnel richting de wijk ‘Kiel’ waar ze via het
Kielpark naar de rustpost gaan. Hier maken ze een lus naar Mastvest en de 42 km nog Kielpark om terug te keren naar de rustpost. Daarna gaan ze richting Hoboken. Hier maakt de 37 en 42 km een lusje door natuurgebied ‘Hobokense Polder’. Via ‘Blue Gate’, een nieuw te bouwen wijk voor ecologische economie met mooie wandel- en fietspaden, gaan deze wandelaars terug naar de Kennedytunnel om verder op linkeroever hun wandeling verder te zetten.
Je kan deze wandeldag ook ideaal combineren met een uitstap richting de oude stad met o.a. kathedraal, grote markt en groenplaats. Tip: neem hiervoor gratis de veerboot op 500 meter van de startplaats.

Tramlijnen 3-5-9-15 en buslijnen 36-93-95-99 telkens halte van Eeden op 300 m van start.

Meer informatie over de omlopen bij de parcoursverantwoordelijke op het nummer 0495 744 736.


Bursreis geannuleerd.